Inleiding logopedie

Hebt u problemen met communicatie? Bijvoorbeeld doordat uw stem het niet goed doet of doordat u niet goed uit u woorden kunt komen, dan kan logopedie helpen!

Logopedie is een paramedische oefentherapie die kan worden ingezet bij problemen op het gebied van communicatie. Globaal kunt u daarbij denken aan problemen met de stem, de spraak, de taal en het gehoor. Een heel groot terrein dus. Het is daarom dan ook niet zo vreemd dat veel logopedisten voor specialisatie kiezen.

Met mijn specialisatie als psycho-somatisch stemtherapeut bied ik de volgende behandelingen:

  • StemTotaal: een totaalpakket voor klachten op het gebied van de spreek- en zangstem, de lichaamshouding en ademhalingsproblemen.
  • Somatic Resonance bij: TMD bij tandknarsen, pijn, kaakklem, knakken van de kaak, lichtgevoeligheid, duizeligheid e.d., maar ook slikklachten, slappe mondspieren, verkeerd slikken.
  • bepaalde vormen van stotteren en broddelen. Wanneer beelddenken daarbij betrokken is.

We kijken bij al uw klachten graag naar het grote geheel en zoeken naar de verbanden tussen uw klachten. Vanuit mijn 28 jaar ervaring heb ik geleerd, dat snappen hoe iets fout gaat nog geen garantie is, dat je het dan goed doet. Oefeningen doen, is essentieel, maar wil nog niet zeggen dat je het dan ook toepast. Er is vaak meer voor nodig om de gewoonte, die de klachten veroorzaakt heeft of in stand houdt, te veranderen. Het vraagt een bereidheid om stil te staan bij je eigen functioneren. Jezelf te onderzoeken. Werkelijke verandering ontstaat pas wanneer het nieuwe inzicht, samengaat met een nieuwe vaardigheid en deze beiden een onderdeel van uw dagelijkse activiteiten worden. Dan pas is er sprake van nieuw gedrag. We doen er alles aan om u daarin te assisteren.

U bent van harte welkom.logo NVLF

Anita van der Meer.

Logopedist,
Psycho-Somatisch Stemtherapeut.