De hond kan de was doen. Helpt u mee?

Stichting De hond Kan De Was Doen steunt de teamtraining voor mens en hulphond. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leren mensen, zowel volwassenen als kinderen, met een lichamelijke beperking, hoe zij zelf hun eigen hond kunnen opleiden als hulphond. Een fantastisch en intensief traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken. Doel: het vergroten van de zelfstandigheid, zowel thuis als buitenshuis.

Zo opent een hulphond letterlijk en figuurlijk deuren, maar ook laden en kasten. Hij helpt bij aan en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet boodschappen, drukt op licht- en liftknoppen, blaft op commande in geval van nood en doet zelfs de was.

Naast praktische hulp biedt een hulphond ook veel sociaal-emotionele voordelen. Tijdens de wekelijkse teamtraining aan huis krijgen mensen met een lichamelijke beperking de tools om hun eigen hond zelf die vaardigheden aan te leren, die ze in het dagelijks leven nodig hebben. Ze creëren dus zelf hun eigen hulp op maat. Hoe geweldig is dat?

Er is ook een programma ontwikkeld voor kinderen met een beperking, de ‘Kindermaatjes’. Ook zij volgen een teamtraining, waarbij de huishond niet alleen hun maatje wordt, maar ook hun potlood van de grond opraapt, de afstandbediening brengt en de melk uit de koelkast haalt !

Wilt u dit initiatief sponseren:

Stichting De Hond Kan De Was Doen
hond kan de was doen

Dit bericht is geplaatst in Zelfzorg. Bookmark de permalink.