Logopedie Contract-vrij

Sinds januari 2017 werken wij contract-vrij.
Dit houdt in dat wij GEEN contracten met de zorgverzekeraars meer aangaan. De reden hiervoor is, dat wij vinden dat wij, binnen de voorwaarden en eisen van deze contacten, aan u niet meer de zorg kunnen bieden die u van ons gewend bent.

Zorgverzekeraars verlangen meer en meer standaard protocollen en een “overkill” aan administratie. Dat neemt een leeuwendeel van onze beschikbare tijd en schiet onsinziens zijn doel voorbij. U bent immers een uniek persoon en u verwacht aandacht en een persoonlijke aanpak. Wij staan niet voor niets voor “de menselijke maat voor uw gezondheid”.

Wat betekent dit voor u?

Wanneer u logopedisch behandeld wilt worden, zult u de kosten hiervan eerst zelf moeten betalen.
Heeft u een restitutiepolis: dan bent u vrij om uw eigen hulpverlener te kiezen. Na het indienen van uw declaratie zal uw zorgverzekeraar het grootste gedeelte van uw behandeling vergoeden. Controleer zelf bij uw verzekeraar hoeveel u vergoed krijgt!

Heeft u een naturapolis: dan worden in principe alleen die hulpverleners vergoedt, waarmee uw zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten. Waarschijnlijk zal uw zorgverzekeraar in dit geval toch een klein gedeelte van de kosten vergoeden. Controleer zelf bij uw verzekeraar of dit het geval is en hoeveel u dan vergoed krijgt!

Voor onze logopedische hulpverlening brengen wij het NZa tarief van 2016: € 40,53 per sessie (half uur incl. administratietijd) in rekening.

Een alternatief voor de behandeling van bepaalde stem- en spanningsklachten kan zijn om deze vanuit een psycho-somatisch perspectief aan te pakken.
Dan is de behandelaanpak veel breder en kan er (afhankelijk van het door u afgesloten aanvullende pakket) vergoeding verkregen worden uit het aanvullend pakket: alternatieve- of complementaire zorg.