Veranderingen in de Psychologie 2022

Vanaf 1 januari 2022, wordt de psychologische hulp in Nederland geregeld volgens het Zorgprestatiemodel.
Wat betekent dat voor u: Lees meer…

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Veranderingen in de Psychologie 2022

Video/beeld bellen, is dat wel iets voor mij?

Heeft u enige terughoudendheid t.a.v. Video/beeld-bellen?

Dat is heel begrijpelijk. Zeker als het voor de eerste keer is.
Gelukkig zijn er al vele mensen voorgegaan en volgen hier enkele reacties:

Mijn ervaring met videobellen voor de psychologie afspraak is erg goed. Het was een prettige manier om zo de afspraak te kunnen voortzetten en ik vond het net zo behulpzaam als bij een afspraak in de praktijk. Ondanks wat technische mankementen van mijn kant, geen beeld, ging alles verder goed en kon ik Drs. Ling goed zien en verstaan. Alle informatie is duidelijk overgekomen en ik zou het prima vinden om vaker gebruik te maken van videobellen.
XB

Wat ben ik blij dat we via beeldbellen contact kunnen hebben. Zo kan de behandeling door gaan. Het bevalt goed en het werkt net zo goed als persoonlijk contact.
SZ

Met de huidige situatie rondom het corona-virus en de afgekondigde maatregelen is het niet meer mogelijk om onze afspraken in de praktijk van Drs. Ling te houden. Deze worden nu met weseedo videobellen gehouden. Het werkt voor mij prima en heeft naar mijn mening zelfs voordelen. Zo zit ik nu in een voor mij  vertrouwde omgeving en ik merk dat ik nu de aandachtspunten op papier zet en deze zo beter kan uitwerken en toepassen.
Mvl

Een consult via WeSeeDo is bijna gelijk aan een face tot face consult. Een nadeel is dat mijn laptop te oud is en daardoor hapert het beeld en geluid, gelukkig heeft mijn (simpele) smartphone er geen moeite mee. Tijdens een consult mbv videobellen zit je in de comfort van je eigen omgeving, waardoor het misschien wel vertrouwder is. Ik vind het erg prettig dat er een (veilig) alternatief is gevonden, zodat de therapie verder kan gaan.
LH

Tot slot: Voorafgaande aan uw eerste consult proberen we dit heel rustig samen met u uit. Controleer s.v.p. wel of uw camera en microfoon het doen!

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor Video/beeld bellen, is dat wel iets voor mij?

CORONA MAATREGELEN

In het kader van het oprukkende corona-virus richten wij ons naar de adviezen van het RIVM en de regering.
Om zowel u alsook onszelf te beschermen zijn wij:

Tot nader order zijn wij voor face-to-face consulten (direct contact) gesloten.
Gezien de informatie van Premier Rutte, gaat dit waarschijnlijk veel langer duren, waardoor uw behandeling in het gedrang dreigt te komen.

Om u toch te kunnen blijven helpen, hebben wij besloten om met video-bel-afspraken te gaan werken. Zodoende kunt u uw consult gewoon thuis op de bank via het internet blijven volgen. Wij werken met Weseedo.

Weseedo is een goed beveiligde dienst (AVG proof, ISO 27001 en NEN 7510) speciaal voor zorg en dienstverlening, (in tegenstelling tot Skype, Whatsapp of FaceTime).

 

Hoe werkt het:

  • U heeft een smartphone, Ipad of Tablet, of een computer nodig.
  • U hoeft géén extra programma’s of apps te installeren.
  • Via de mail krijgt u een eenmalige link die op het afgesproken tijdstip geactiveerd wordt.
  • U komt dan in onze online wachtkamer.
  • Van daaruit haalt de psycholoog u op en kunt u samen in gesprek.

 

Veiligheid:
Wij werken met Weseedo omdat niets van wat we bespreken opgenomen en/of opgeslagen wordt! Weseedo garandeert AVG proof te zijn, dus uw persoonlijke gegevens zijn veilig!

Uw zorgverzekering heeft inmiddels toestemming gegeven voor consulten via internet.

 

Geplaatst in Geen categorie | Reacties uitgeschakeld voor CORONA MAATREGELEN

Onafhankelijke beoordeling op Zorgkaart Nederland

Na het volgen van een behandeltraject kunnen cliënten een beoordeling/waardering achterlaten op de onafhankelijke website: Zorgkaart Nederland.

We zijn heel trots op de waardering die onze cliënten hebben gegeven voor onze psycholoog Drs. J.T. Ling.

Geplaatst in gezondheidszorg | Reacties uitgeschakeld voor Onafhankelijke beoordeling op Zorgkaart Nederland

De hond kan de was doen. Helpt u mee?

Stichting De hond Kan De Was Doen steunt de teamtraining voor mens en hulphond. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leren mensen, zowel volwassenen als kinderen, met een lichamelijke beperking, hoe zij zelf hun eigen hond kunnen opleiden als hulphond. Een fantastisch en intensief traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken. Doel: het vergroten van de zelfstandigheid, zowel thuis als buitenshuis.

Zo opent een hulphond letterlijk en figuurlijk deuren, maar ook laden en kasten. Hij helpt bij aan en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet boodschappen, drukt op licht- en liftknoppen, blaft op commande in geval van nood en doet zelfs de was.

Naast praktische hulp biedt een hulphond ook veel sociaal-emotionele voordelen. Tijdens de wekelijkse teamtraining aan huis krijgen mensen met een lichamelijke beperking de tools om hun eigen hond zelf die vaardigheden aan te leren, die ze in het dagelijks leven nodig hebben. Ze creëren dus zelf hun eigen hulp op maat. Hoe geweldig is dat?

Er is ook een programma ontwikkeld voor kinderen met een beperking, de ‘Kindermaatjes’. Ook zij volgen een teamtraining, waarbij de huishond niet alleen hun maatje wordt, maar ook hun potlood van de grond opraapt, de afstandbediening brengt en de melk uit de koelkast haalt !

Wilt u dit initiatief sponseren:

Stichting De Hond Kan De Was Doen
hond kan de was doen

Geplaatst in Zelfzorg | Reacties uitgeschakeld voor De hond kan de was doen. Helpt u mee?

Zembla uitzending: de jacht op medische gegevens

Op 17 april a.s. om 20.50uur (Nederland 2) richt het programma Zembla de aandacht op de jacht naar medische gegevens. Een belangrijke onderzoeksvraag in de uitzending is: waarom willen de verzekeraars zoveel van ons weten?

Deze uitzending is van belang voor zowel burgers/patiënten als professionals die zich zorgen maken over de exclusieve sturingsmacht van zorgverzekeraars, zoals die wordt uitgeoefend op basis van eenzijdig opgelegde contracten. Voor professionals is de “keuze” eenvoudig: tekenen bij het kruisje.

Een andere vraag bij de jacht op medische gegevens is: weten we eigenlijk nog wel waar en hoe de behandelinformatie, die zorgverleners geacht worden digitaal aan te leveren, wordt opgeslagen. Op welke wijze kan deze informatie worden gekoppeld aan gegevens in andere systemen en door wie kan deze informatie  worden gebruikt.

Deze Zembla uitzendig gaat over een beslissend spanningsveld in de zorg: de opbouw van exclusieve, uitsluitende informatiemacht van de zorgverzekeraars ten koste van de privacy, beroepsgeheim en vertrouwelijkheid bij medische zorgverlening.

Geplaatst in gezondheidszorg | Reacties uitgeschakeld voor Zembla uitzending: de jacht op medische gegevens