Onafhankelijke beoordeling op Zorgkaart Nederland

Na het volgen van een behandeltraject kunnen cliënten een beoordeling/waardering achterlaten op de onafhankelijke website: Zorgkaart Nederland.

We zijn heel trots op de waardering die onze cliënten hebben gegeven voor onze psycholoog Drs. J.T. Ling.

Geplaatst in gezondheidszorg | Reacties uitgeschakeld voor Onafhankelijke beoordeling op Zorgkaart Nederland

De hond kan de was doen. Helpt u mee?

Stichting De hond Kan De Was Doen steunt de teamtraining voor mens en hulphond. Gediplomeerde en ervaren instructeurs leren mensen, zowel volwassenen als kinderen, met een lichamelijke beperking, hoe zij zelf hun eigen hond kunnen opleiden als hulphond. Een fantastisch en intensief traject waarin mens en hond optimaal leren samenwerken. Doel: het vergroten van de zelfstandigheid, zowel thuis als buitenshuis.

Zo opent een hulphond letterlijk en figuurlijk deuren, maar ook laden en kasten. Hij helpt bij aan en uitkleden, raapt post en andere zaken op, doet boodschappen, drukt op licht- en liftknoppen, blaft op commande in geval van nood en doet zelfs de was.

Naast praktische hulp biedt een hulphond ook veel sociaal-emotionele voordelen. Tijdens de wekelijkse teamtraining aan huis krijgen mensen met een lichamelijke beperking de tools om hun eigen hond zelf die vaardigheden aan te leren, die ze in het dagelijks leven nodig hebben. Ze creëren dus zelf hun eigen hulp op maat. Hoe geweldig is dat?

Er is ook een programma ontwikkeld voor kinderen met een beperking, de ‘Kindermaatjes’. Ook zij volgen een teamtraining, waarbij de huishond niet alleen hun maatje wordt, maar ook hun potlood van de grond opraapt, de afstandbediening brengt en de melk uit de koelkast haalt !

Wilt u dit initiatief sponseren:

Stichting De Hond Kan De Was Doen
hond kan de was doen

Geplaatst in Zelfzorg | Reacties uitgeschakeld voor De hond kan de was doen. Helpt u mee?

Zembla uitzending: de jacht op medische gegevens

Op 17 april a.s. om 20.50uur (Nederland 2) richt het programma Zembla de aandacht op de jacht naar medische gegevens. Een belangrijke onderzoeksvraag in de uitzending is: waarom willen de verzekeraars zoveel van ons weten?

Deze uitzending is van belang voor zowel burgers/patiënten als professionals die zich zorgen maken over de exclusieve sturingsmacht van zorgverzekeraars, zoals die wordt uitgeoefend op basis van eenzijdig opgelegde contracten. Voor professionals is de “keuze” eenvoudig: tekenen bij het kruisje.

Een andere vraag bij de jacht op medische gegevens is: weten we eigenlijk nog wel waar en hoe de behandelinformatie, die zorgverleners geacht worden digitaal aan te leveren, wordt opgeslagen. Op welke wijze kan deze informatie worden gekoppeld aan gegevens in andere systemen en door wie kan deze informatie  worden gebruikt.

Deze Zembla uitzendig gaat over een beslissend spanningsveld in de zorg: de opbouw van exclusieve, uitsluitende informatiemacht van de zorgverzekeraars ten koste van de privacy, beroepsgeheim en vertrouwelijkheid bij medische zorgverlening.

Geplaatst in gezondheidszorg | Reacties uitgeschakeld voor Zembla uitzending: de jacht op medische gegevens

Veranderingen GGZ sinds 2014

Met ingang van 2014 ziet de psychologische hulpverlening er heel anders uit.
Lees de uitgebreide informatie.

Geplaatst in Geen categorie | Getagged , , , | Reacties uitgeschakeld voor Veranderingen GGZ sinds 2014